Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Pannon nyulak - Homoródalmás

 
 

Nyulakról...

Elképesztő nyuszis tények!

# Mindenki ismeri a mondást: "úgy szaporodnak, akár a nyulak". Egyes kultúrákban a nyúl a termékenység szimbóluma. De azt kevesen tudják, hogy egy nyúl évente akár 8-szor is ellhet!
# A nyuszik, akárcsak a kutyák, kizárólag a talpukon izzadnak.
# Párosodás után a hím nyúl elájul és kb. 15 másodpercig eszméletlen állapotban van.
# A nyulak nem tudnak hányni, büfizni, és szellenteni sem!
# Ha egy nyuszit a hátára fordítunk és lassan előre-hátra csúsztatunk, egyfajta transzba esik. Ez feltehetően azt jelenti, hogy a nyulakat is lehet hipnotizálni.
# A nyulaknak két méhnyakuk van, ezért elvben képesek egyszerre két különböző időpontban fogant almot is kihordani, de a gyakorlatban ez egyáltalán nem javasolt!
# Az összes állat közül a nyulak kapnak legtöbbször hőgutát.
# A nyúl hosszú füle nem divatból olyan: remek hallása van. Meghallják például a többszáz méterrel felettük köröző héja repülését.
# A "nyuszi hopp" mondás nem alaptalan: akár 3 métert is tudnak előreugrani.
# Csak két állat van, amely a fejének elfordítása nélkül is látja a háta mögötti területet: a nyúl és a papagáj.
A nyúl helyes megfogása. Semmiképpen ne a füleitől emeljük fel.

Anatómia:

Nemek megkülömböztetése:
A nyúl korát leginkább a füléről ítélhetjük meg, vagy combja belső részének bőrérõl. 
Ha a nyúl fiatal, füle könnyen betéphető, és a belső combrész bőre könnyen felszakad, míg az idősebb állatnál ez a bőr betéphetetlen.
A vadászt megfenyegető nyúl általános motívuma azoknak a → tabumondáknak, amelyek az ünnepnapon vadászást helytelenítik.
Nyúl(kínaiul: tuzi)
A nyúl (Lepus sinensis) Kínában a Jangce-folyó völgyében és az északi területen elterjedt. A kínai zodiákus negyedik állata. Szoros kapcsolatban áll a Holddal. A hagyomány szerint a Holdon egy fahéjfa alatt üldögélve mozsárban töri az örökélet elixírjét. Ő a jádenyúl, amelynek kiegészítő párja a Napbéli holló. Egy régi hagyomány szerint a vörös nyúl csak akkor jelenik meg, ha az uralkodó erényes. (Forrás: www.terebess.hu)
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one